Bemutatkozás

A csapat

Regélő Fehér Táltos Hagyományőrző Egyesület Dobcsapata néven Árpád fejedelem évének Fergeteg havában, 2007 januárjában alakultunk 27 fővel. 2010-ben közhasznú fokozatot kaptunk. Dobcsapatunk alapítója és vezetője Putnoki Tibor, akinek életét egy 9 percig tartó klinikai halálélmény változtatta meg 1994-ben, melyről több mint 700 előadást tartott már szerte a világban.

Célunk a magyarságtudat erősítése, az ősi magyar néplélek sajátosságainak, belső értékeinek felidézése, felszínre hozatala és tudatosítása saját magunkban és a magyar népesség legszélesebb rétegeiben. Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független. Csapatunk minden olyan – belföldi és külföldi – rendezvényen fellép, ahol lehetőségünk van dalainkon keresztül szólni az emberekhez. Támogatunk minden olyan eseményt, ahol magyar ember a magyar embernek, ember az embernek segít, ahol az örök emberi értékek, és az összetartozás fontossága jelenik meg.

Mondanivalónk a szeretet nélkülözhetetlenségéről, a jóság, a becsület fontosságáról, az ősök tiszteletéről, a hazaszeretetről, megmaradásunkról, a mindenek feletti Istenhitről szólnak. Ezt erősíti fel a táltos dobok gyógyító, lelkesítő rezgése, valamint a korhű viselet.

2008 óta minden nagyobb hagyományőrző összejövetelen is jelen vagyunk (Kurultaj, Ősök napja, Magyarok Országos Gyűlése, Korok fesztiválja, stb.).

2009 óta minden nyáron dobos tábort szervezünk gyermekek és fiatalok számára, magyar őstörténet és rovásírás tanítással, íjászkodással és fegyverismerettel egybekötve.

Tagjaink között vannak idősebbek és nagyon fiatalok is, közösségünk olyan, mint egy nagy család. A hétköznapi életben a legkülönbözőbb területeken dolgozunk, de ott is figyelünk arra a lelkiségre, amit a színpadon képviselünk. Csapatunk tevékenysége önkéntes vállalás, így felbecsülhetetlen az, amit a közönségünktől kapunk, a szeretet és hála, ami felénk is árad. Különösen érezhető ez a határon túli előadások kapcsán, amikor szinte tapinthatóvá válik, hogy a külhoni testvéreink számára mennyit jelent a lelki támogatás, megerősítés. Egy-egy könnyes szem, szoros ölelés az, ami mindent elmond szavak nélkül is. Öröm számunkra, hogy segíthetünk abban, hogy a hallgatóink ott tudjanak magyar emberként élni, ahol a szülőföldjük van, vagy ahová a sors által elszólíttattak.

Az elmúlt évek alatt több, mint ötszáz alkalommal léptünk közönség elé kis hazánkban, Erdélyben, Kárpátalján, Felvidéken és Délvidéken is több településen szerepeltünk.

A 2009-es nagy-britanniai walesi fellépéssorozat, továbbá más nemzetek (pl. török, kazah) hagyományőrzőivel, képviselőivel való élő és egyre inkább bővülő kapcsolataink azt bizonyítják, hogy mondanivalónk a nyelvi, etnikai, vallási és kulturális különbözőségek mellett is eljut az emberi szívekhez.

2014-ben megalakult a Regélő Fehér Táltos Baráti Kör (www.rftbk.hu) is, ahová várjuk azon érdeklődőket, akik szeretnének közelebb kerülni hozzánk, vagy támogató munkájukkal segíteni kívánják csapatunkat.

Sok szeretettel várunk mindenkit előadásainkon is! Utazzunk együtt a dobok hangján, elevenítsük meg a régmúlt idők ragyogását, így építve fel közös jövőnk boldogságát!

A csapat székhelye Királd, Budapest és Dunafalva.

Bemutakozó PDF letöltése (I. rész, II. rész)
(monitorra optimalizált megjelenés, méretük: 13 MB, 7 MB)

Rövid ismertető PDF letöltése (magyar, angol, német)